ISKOLAI TANULÁS TRÉNINGEK diákközösségeknek

3-4. osztály

Tanulás tréning az iskolában

Már alsóban fontos megalapozni az önálló tanulást, ki kell alakítani alaprutinokat, hogy később tudjon mire építeni a gyerek.

Az iskolai Tanulás tréning 3-4. ebben segít, a korosztály igényeinek megfelelően játékosan, sok mozgással, tapasztalással.

Nézd meg a korosztály számára speciálisan kialakított tanulás tréning tematikáját!

5-6. osztály

Tanulás tréning az iskolában

Felső első két évében meg kell szokni sok új tantárgyat és tanítási stílust, új tanárokat. Nő a tananyagmennyiség, rendszeresek a számonkérések.

Az iskolai Tanulás tréning 5-6. a korosztály igényeinek megfelelően segít a gyerekeknek, hogy jól vegyék az akadályokat felsőben is.

Nézd meg az igényeik szerint testreszabott iskolai tanulás tréning tematika részleteit!

7-10. osztály

Tanulás tréning az iskolában

Ez a korosztály már gimnazista, vagy gimnazistának készül. Vagy megtapasztalta már, mennyire másképp kell tanulni, mint általános iskolában, vagy hamarosan fogja. Még az utolsó pillanatokban van, hogy a tanulási módszerei megváltoztatásával javítsa az eredményeit, és – ami ebben a korban a legfontosabb – csökkentse a tanulásra szánt időt.

Nézd meg az iskolai tanulás tréning számukra testreszabott tematikáját!

Hogyan tanulunk az iskolai Tanulás tréningeken?

Kooperatív módszerekkel

Az iskolai tanulás tréningek nem előadások, ahol a résztvevő passzívan fogadja be, amit az oktató a pulpitusáról állít. Gyakorlatorientált, interaktív, a diákok aktív, cselekvő részvételével zajló foglalkozások.

Z

a feladatok kapcsán folyamatos interakcióban vannak társaikkal, így fejlődnek olyan szociális készségek, mint az egymásra figyelés, türelem, a másik gondolatának tisztelete, konszenzuskeresés képessége

Z

megszilárdul a felelősségvállalás képessége, hiszen a feladatokban meghatározott egyéni felelősséggel vesznek részt

Z

fejlődnek a gondolkodási, tanulási képességek, hiszen a társas interakciók miatt sok különböző típusú ingert kap az agy

Z

magasabb a foglalkozások élvezeti értéke – a diákok szeretnek egymással-egymástól tanulni, kooperatív helyzetekben sokkal érdeklődőbbek, aktívabbak, motiváltabbak

Tanulás tréning az iskolában

A kép a budapesti Szent István Gimnázium 7. osztályának tanulás tréningjén készült. 

Pedagógusok mondták…

Tapasztalatok az iskolai tanulás tréningről

Fontosnak tartottam, hogy a friss gimnazista gyerekeim kezébe egy komplett tanulástechnikai eszköztárat adjak, még az első félévben. A tréning nagyon jól sikerült, a gyerekek hasznosnak tartották. Különösen a kooperatív csoportmunkás feladatokat szerették, és az önismeretre vonatkozó részeket értékelték. A szülőktől is pozitívak a visszajelzések. Amit különösen értékeltem, hogy a tréner maximálisan figyelembe vette az osztályom igényeit, és teljességgel ránk szabta a tematikát.

Sz Bajkó Ildikó osztályfőnök, 7.o.

Szent István Gimnázium, Budapest

Nálunk szerencsére nagyon összetartó szülői közösség van, sikerült a tréninget iskolaidőben, az iskolában megszervezni. Pozitívak a visszajelzések a többi szülőtől, a gyerekek nagyon élvezték a foglalkozást, a közös munkát. Sok újat és hasznosat tanultak.

Ádám Eszter SZMK vezető, 6. osztály

A történelmet a legidőigényesebb tanulni – ezt szokták mondani a gyerekeim. A tavaszi karantén ideje alatt meg kellett tapasztalniuk, milyen ha önállóan kell tananyagrészeket feldolgozniuk. Okulva ebből a szeptembert tréninggel kezdtük. Nagyon örülök, mert így a novemberi online oktatás már felkészültebben érte őket. Sokkal kevesebbet panaszkodtak, és úgy tűnik, hogy a tanult módszereket alkalmazzák.

K. Margó osztályfőnök, 8. o.

magyat-történelem szakos tanár, Pécs

Az alsó után felsősnek lenni nehéz feladat, ezért gondoltam, hogy felvetem a szülőknek, támogatnának-e ebben. A tréning megvalósult, a gyerekek lelkesek voltak, sok újat hallottunk. Azóta én is próbálok az óráimon önálló tanulásra nevelő feladatokat kitalálni. Nagyon köszönjük.

P. Balogh Erika osztályfőnök

Budapest

Diákok mondták…

Tapasztalatok az iskolai tanulás tréningről

8. osztályosok értékeltek egy hétvégi 2 napos tanulás tréninget (budapesti Németh László Gimnázium/szülői szervezés). Lapozz bele!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Iskolai tanulás tréning Velünk – a Te osztályodnak

Vedd fel Velünk  a kapcsolatot!

Légy az elsők között, aki az újdonságokról értesül!

CSATLAKOZZ!

Havonta egy email és nem küldünk szemetet! Olvasd el az adatkezelési tájékoztatót!